skivakanties-frankrijk       

Frankrijk is een land met oneindig veel wintersportmogelijkheden

Sneeuw, zon, uitgestrekte skigebieden en heerlijk eten: u vindt het allemaal in Frankrijk! Hier kunt u meer informatie over het land Frankrijk en haar wintersportmogelijkheden vinden.

Frankrijk staat bekend om de grote aaneengesloten skigebieden. Bovendien liggen de skigebieden gemiddeld een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. De belangrijkste Franse skigebieden zijn Val Thorens en Les Deux Alpes. De skivoorzieningen zijn er perfect. Ideale skiterreinen op sneeuwzekere hoogte waren het uitgangspunt. Eerst werden de liften gebouwd, daarna volgde de bouw van de appartementen, studio's, hotels en winkels. Vrijwel alle dorpen liggen daarom aan de piste.

Franse skigebieden kennen geen traditionele après-ski en vaak zijn de uitgaansmogelijkheden beperkt. In grote ski-stations zoals Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes zijn après-skibarren geopend door Nederlanders. Wij wensen u veel plezier en hopen u snel te mogen verwelkomen in Frankrijk!Algemene informatie

De Franse ski-oorden zijn volledig gericht op de wintersport; accommodaties aan de piste met de moderne skiliften, winkels, bars, skiverhuren en skischolen op loopafstand. Frankrijk staat bekend om z’n vele appartementen met een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

Momenteel worden er in de skistations steeds meer luxere, grotere appartementen en chalets gebouwd om ook de wintersporter aan te trekken die meer luxe verwacht tijdens de vakantie. Maar ook de sfeervolle, kleinere, skidorpen zijn in opkomst en een absolute aanrader; hier vindt u nog de echte franse sfeer.

Kortom, Frankrijk is een land met oneindig veel wintersportmogelijkheden.Traditioneel wintersportland
Groot, sneeuwzeker én veel dorpen liggen direct aan de skipiste. Daarnaast is er altijd een ruime keuze uit pistes in alle moeilijkheids categorieën en de mogelijkheid om tochtjes te maken. Niet voor niets is Frankrijk een enorm populaire wintersport bestemming.

Sneeuw en sneeuwhoogtes
Frankrijk heeft een grote sneeuwzekerheid. Bijna elke piste heeft tegenwoordig sneeuwkanonnen die zorgen voor een alsnog besneeuwde helling als het met het weer even niet meezit.Après-ski
Een veelbesproken onderwerp van wintersporters is de sfeer en gezelligheid die ontbreekt in veel Franse skigebieden. Franse skigebieden kennen geen traditionele après-ski en vaak zijn de uitgaansmogelijkheden beperkt. In grote ski-stations zoals Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes zijn après-skibarren geopend door Nederlanders. Het publiek is hier echter een stuk jonger dan we in Oostenrijk gewend zijn. Kijk hier voor meer informatie over een Duitsland vakantie.

Wintersport vroegboeken bij Sunweb

Sfeer
Frankrijk staat bekend om z’n vele appartementen met een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Hoewel de skipassen aan de prijzige kant zijn, krijgt de wintersporter wel waar voor z'n geld. Daar staat tegenover dat de prijzen van consumpties op piste soms exorbitant hoog kunnen zijn in vergelijking met andere wintersportlanden.

Uitgestrekte skigebieden
Op zoek naar grote, uitgestrekte skigebieden komt iedereen uiteindelijk wel een keer in Frankrijk terecht. Frankrijk staat bekend om de grote aaneengesloten skigebieden. Bovendien liggen de skigebieden gemiddeld een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk.

De belangrijkste Franse skigebieden zijn Val Thorens en Les Deux Alpes. De skivoorzieningen zijn er perfect. Ideale skiterreinen op sneeuwzekere hoogte waren het uitgangspunt. Eerst werden de liften gebouwd, daarna volgde de bouw van de appartementen, studio's, hotels en winkels. Vrijwel alle dorpen liggen daarom aan de piste.